5.16 The Parts in the Sum of the Whole – végre itt van!!!

2010. április 8., csütörtök

Hát eljött a nagy nap! A világon mindenki, aki szereti a Bonest, tűkön ült, hogy megtudja, hogy kezdődött az egész. Nos, neked megvan már? Rákészültél, mielőtt megnézted? Meg tudod határozni, hogy mit is érzel, most, hogy láttad? Gyere, beszéld ki magadból! Ünnepeljük együtt a 100. epizódot! Ilyen csak egyszer van!

20 megjegyzés:

gabriel 2010. április 8. 13:41  

Első nézésre csak annyit tudok kérdezni: ki nem ejtett könnyet a végén?

Unknown 2010. április 8. 13:51  

Én nem ejtettem, de csak azért, mert nem voltam egyedül a szobában :)
Ez a végszó azért nekem többet is mondott. Brennan nem az érzései (illetve azok hiánya) miatt utasította vissza Booth-t. Ha jól értettem, ő úgy gondolja fájdalmat okozna Booth-nak, mert nem lenne képes annyira szeretni őt, mint megérdemli. Szerintem ez a csaj nem ismeri magát igazán. Szívbemarkoló befejezés, de azért jónéhány mókás pillanat is volt ebben a részben, ami miatt azt mondom, én nem csalódtam! :)
Azon viszont meglepődtem, hogy először Booth nevezte Bones-t "cold fish"-nek (na jó, csak mérgében, de az elég sokat elárul, hogy 5 év múlva a könyvébe is beleírja).

Kaktusz,  2010. április 8. 14:18  

Aha, az a "cold fish" nagyon megmaradt benne:) De 5 év múlva a könyvében épp Booth az, aki ellentmond (tulajdonképpen az 5 évvel azelőtti önmagának) és megvígasztalja Brennan-t. Ez azért elárulja, hogy milyen rengeteget fejlődött a kapcsolatuk ezalatt.

A végét én is megkönnyeztem...:( annyira kétségbeesettek voltak mindketten...

Viszont második megnézésre találtam egy nagyon, nagyon bíztató jelet ami erőt ad az elkövetkező, "randizzunk másokkal" időszakban:

"Nothing happens unless first a dream...
by Carl Sanbdurg"

Az utolsó jelenetben. Az FBI székháza előtt. "What' uuup?":D

esztokam 2010. április 8. 23:39  

Első reakcióban olyan nagyon káromkodtam, hogy a lakótársam is elcsodálkozott rajta, mert ez tényleg vall rám.

Általában főleg az ügyre koncentrálok és ez a mostani nem volt olyan érdekes eset. Annak örülök, hogy megtudtuk hogy került össze a csapat, de igazán nagyon kevésnek éreztem a többiek jelenlétét. Örülni akartam Zack-nek és nem nagyon sikerült.

Brennan ál-kifogása a végén teljesen kiborított. Ha nincs akkora szívünk, akkor nem sírva utasítjuk el a másikat, szerintem. És utána nem könyörgő szemekkel kérdezzük, hogy ettől ugye még együtt fogunk dolgozni.
Arra jutottam, hogy nem meri vállalni egy igazi kapcsolatban rejlő kockázatot, mert Booth agytumora alatt rájött, hogy mennyire szenvedne az elvesztésétől, így inkább úgy döntött, hogy így járnak mindketten a legjobban és a Booth-szal közös gyerekről is ezért mondott le. El sem veszítheti azt, ami nem volt az övé, nem?

A lakótársam (aki miatt én is elkezdtem nézni a sorozatot) csak annyit mondott, hogy kész, ő most fejezte be. Nem nézi többet. Ezt mondjuk nem hiszem, de teljesen kiakadt.

Valaki más is szeretné Hansonékat mézben megforgatni, tollal megszórni, majd betenni a sütőbe egy időre? Esetleg egy apró kalapáccsal addig verni a fejüket, amíg nagyon nem fáj nekik?

gabriel 2010. április 9. 8:31  

esztokam - ne légy ennyire elkeseredve, most érdemes olvasni, mindjárt fel is teszek egy linket Ausiellóhoz, onnan megtudhatod, hogy ez az egész ahhoz kellett, hogy tovább tudjanak lépni. Booth érzései most már nyíltan ki lettek mondva, itt az idő, hogy Brennan is magához kapjon. És az alkotók szerint ez meg is fog történni... Szóval ne akadj ki annyira, minden vmilyen célt szolgál. Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy az utolsó jelenet olyan volt, mint egy erős ütés a gyomorba, nem is bírom sokszor megnézni, mindig egyre jobban fáj.

Névtelen,  2010. április 9. 11:49  

lehet, hogy egy gyomorszájba vágással ért fel az utolsó jelenet, de szerintem ahogy így lezárták ez volt a legjobb megoldás, biztos megpróbálják ugyanúgy folytatni ahogy eddig, ami valóban igen nehéz lehet (ha én kerülnek hasonló helyzetbe hát bizony problémáim lennének) lesz majd olyan esemény aminek hatására Bones újra fogja gondolni az egészet és tisztába teszi magában az érzelmeit. én azt remélem hogy az évadzáró minden rajongó számára örömteli pillanat lesz
ezt a részt pedig meg fogom még nézni egy jó párszor :)) én imádom mindkettőjüket és a színészi képességeik előtt le a kalappal

boreeester 2010. április 9. 12:32  

amióta megnéztem, én is egyre csak az utolsó képsorokon és mondatokon gondolkodok.. nem igazán tudom hovatenni.. mármint először kiakadtam brennan-re, hogy miért csinálja ezt szegény booth-szal, de aztán belegondoltam, hogy ő csak jót akart a maga furcsa módján. és még nem is igazán meri felvállalni az érzéseit.. remélem tényleg vezet valahova ez az egész dolog, mert engem egy kicsit kiborított. és mostmár egyre jobban szeretném, hogy összejöjjenek.. (:

egyébként én is megkönnyeztem, főleg, amikor boothnak is megcsillant a szeme...

Zitus 2010. április 9. 14:01  

Én is abban bízom, hogy most jön el az az idő, amikor Booth mással randizik és közben Bones rájön, hogy mit is érez, csak valami nagy löket kell ahhoz, hogy ezt beismerje magának, és aztán persze Boothnak is.:) De a vége nagyon rossz volt, és Booth olyan édesen próbálta meggyőzni...

Unknown 2010. április 9. 15:45  

Most hogy ilyen sokan elmondtuk a véleményünket az epizód legfájdalmasabb pontjáról, szerintem azt is elmesélhetnénk, kinek mi tetszett a legjobban ebben a részben.
Nekem például az iszogatós jelenet, amire - mint később kiderült - azért volt szükség, hogy Booth bátorságot gyűjtsön Bones kirúgásához. Ez volt az egyik kedvenc részem benne, illetve amikor Brennan másnap macskajajosan, napszemüvegben ment be dolgozni :)

Névtelen,  2010. április 9. 16:08  

pluhildi

én csak attól tartok, hogy Bones ugyan előbb utóbb tisztába teszi az érzéseit, de már kicsit későn
jó pár filmben voltak hasonló jelenetek, remélem ebben nem követik a forgatókönyvírók ezeket a közhelyeket

Unknown 2010. április 10. 10:03  

Megnéztem és nagyon tetszett!
Kifejezetten jó volt ez a megoldás, innen sokkal érdekesebb fordulatokkal tudják folytatni és nagyon lapos lett volna, ha Booth első nekifutásra célt ér. :) És nem csak Booth érzéseit ismerhettük meg, Bones reakciója is mindent elárult. :) Igen, nekem tetszett a vége-jelenet. És Bones belekarolt Booth-ba, összebújva sétáltak tovább. Nagyon szép jelenet volt!
Egyik kedvenc részem benne az volt, amikor a múltban utoljára találkoztak, ahogy elváltak egymástól. Na, az a pofon, amit Brennan lekevert szegény Booth-nak, annyira jól volt megcsinálva, teljesen valódinak hatott! Szerintem David füle tényleg zenghetett! Előtte pedig azok az egymásnak feszült indulatok, viták, tele érzelmekkel. Booth a karjánál fogva rángatta ki a szobából. Tényleg nagyon ki tudja hozni a pasit a sodrából, még most is.. Nekem nagyon bejött a visszaemlékezés a múltra. Szegény kis Sweets, nem értett semmit. :P De hogy került a képbe Caroline? Az első évad Fekete mágia című részben bukkant fel és ott találkozott először Brennan-nel, nem?
Ezekután már kifejezetten várom a féltékenységi jeleneteket, amikor más-más partnerrel randiznak. Jobb, hogy nem hozták már most össze őket, így érdekesebb lesz a folytatás. De az, hogy végre felfedjék az érzéseiket ( és ezt Bones is megtette, egyértelmű volt és szerintem Booth is levette a lényeget )egymásnak, már tényleg kellett ide.

Unknown 2010. április 10. 10:06  

Névtelen: Ezt nem merik megkockáztatni, "meglincselnék" az alkotókat.. :)És ha kicsit későn, az még nem is lenne gond, onnan még van visszaút.
Ebben a sorozatban egyébként sem tipikus és közhelyes semmi. :)

gabriel 2010. április 10. 10:43  

Nóra, úgy tudom, hogy Caroline-t "csakazértis" alapon rakták bele, mert szeretik, a következetességet (látszatát) meg úgy akarták fenntartani, hogy Booth megmagyarázza, Caroline-t miért nem érdekli a squintek neve: mert úgyis csalódást okoznak a tanúk padján, és emiatt nem akarja legközelebb felismerni őket.

Névtelen,  2010. április 12. 0:06  

végre láttam rendesen!!! :))
kicsit úgy érzem, hogy ha a filmeknek van valóságalapjuk, mert azért biztos van, ez a való életben nem történt volna meg. egy ilyen őszinte könnyes és egyértelmű szerelmi vallomásnak egyszerűen lehetetlen ellenállni. legalábbis én nem tudnék :D várom a folytatást

egy dologban viszont többet vártam. azt hittem valami komolyabb dolog történt köztük ami miatt Bones megutálta Booth-t. Ezt én nem éreztem akkora dolognak. Jó lehet rajta kiakadni, össze is lehet veszni, de ezt meg is lehet beszélni. szerintetek?

Unknown 2010. április 12. 15:38  

@pluhildi
Most hogy így ezt megemlítetted... én eddig ezen el sem gondolkodtam. Persze tényleg nem volt szép Booth viselkedése, de lehet hogy Bones is túlreagálta. Bones szerintem úgy érezte, hogy Booth hazai terepen túlságosan is főnökösködő volt vele szemben, Booth-nak meg gondolom nem tetszett, hogy egy csaj lekevert neki egy hatalmas pofont a kollégái előtt :)
Végül is akkor még elég rövid ideje ismerték egymást, nem tudták mit engedhetnek meg maguknak a másikkal szemben és mit nem.
Hiába, minden kezdet nehéz... :)

gabriel 2010. április 12. 16:29  

@pluhildi - Én nagyon valósnak éreztem, hogy Brennan visszautasította Bootht, mert ő nem "akárki", tényleg zűrös a háttere, és sosem voltak normális kapcsolatai. Szerintem neki ez most még rémisztő, és megértem, hogy nem akarja elveszíteni azt, amije van: Bootht mint a legjobb barátját. Ha felsülnének, mint szerelmespár (márpedig ezen a téren Brennan mindig felsül), akkor Booth barátsága is oda lenne, és ezt nem meri kockáztatni. Szerintem teljesen hihető ez a fordulat, és azért is olyan izgalmas, mert most jöhet az a rész, hogy Brennnannek rá kell döbbennie: nem bírja elviselni, ha Booth elindul más irányba keresni a boldogságát... :))
Az összeveszés meg banálisnak tűnhet, de végül is még nem tanulták meg becsülni a másikat, viszont a feszültség (hogy mi lehetett volna köztük - hogy kihagyták a megfelelő pillanatot) plusz az alapvető különbségeik kisültek, mint egy villámcsapás, és Brennan ekkor még nem volt túl jó az indulatai kezelésében, elég lázadó természet volt. Szerintem ennyi elég volt, hogy ne keressék egymás társaságát, és az az 1 év nem is olyan sok, mire újra egymásra találnak. (Jöhet a sok fanfic, hogy mi történt a 100. és a Pilot között!) És persze Booth az, aki ismét együtt akar dolgozni, nem Brennan.

Névtelen,  2010. április 12. 17:06  

jó veletek "beszélgetni" :))
imádom a fanfic-eket, kíváncsi vagyok mennyire élénk az írók fantázája.
ha vége lesz az 5. évadnak nyáron valószínűleg szintén ezek éltetnek majd. vannak köztük igazi remekművek is

Unknown 2010. április 12. 21:44  

Én is szoktam néha olvasgatni, nyáron az évadzáró után is biztos meglódul az írók fantáziája :)
Ha nem számít reklámnak, ajánlanék egy írót, a fanfiction.net-en találtam rá. Hollywooddramaqueen néven szokott írni egy floridai lány, kimondottan élvezetes stílusban, ő komolyan írónak is készül. A történetei érdekesek, viccesek és szerencsére elég rövidek is. Nem nyújtja, mint a rétestésztát :)
Illetve van még egy sztori, annak nem tudom az íróját, a címe "Random kisses". Ő szerintem nagyon élethűen írta meg a 100. rész folytatását. Ajánlom a figyelmetekbe, ha van időtök és kedvetek olvasgatni :)

Névtelen,  2010. április 12. 22:31  

hallottátok a pletykát miszerint ha jól megy a sorozat szekere elképzelhetőek további szezonok a 6. után? én nem bánnám

Névtelen,  2010. április 17. 19:57  

Egy valami még eszembe jutott
A második évad 12. részében amikor Howard Epps meghal, Booth meghúzta az a bizonyos vonalat.
Valószínűleg Bones réges régen átlépte volna már, de hát a vonal az vonal, ezt Boothnak kellett megtennie és hát végül megtette, de ez is kelthet/kelthetett félelmeket Bonesban. Hiszen a vonal azért lett meghúzva hogy megvédje azokat akik közel állnak Boothhoz.
Szerintetek?

Megjegyzés küldése

A blog szerzője

Blogarchívum

Rendszeres olvasók

Follow talkaboutbones on Twitter

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP