Fun: Angela kedvenc becenevei és még 100 érdekesség

2010. április 11., vasárnap



A FOX a 100. epizódon fellelkesülve leközölt 100 érdekes tényt a Bonesról. Zora kedvéért fordítottam belőle egy párat (nem az összeset, mert elég sok, és nem is mind annyira érdekes).

1. Az Angelator 100%-ig vizuális effekt volt. Az új Angelatron 100% valós idejű grafika.
2. Hart Hanson és David Boreanaz apukája is szerepelt egy-egy cameo-szerep erejéig a sorozatban. Emily apukája pedig az egyik epizódot rendezte.
4. A jeffersoni egyiptomi raktár háttere mind vizuális effekt.
5. Tamara Taylort kapja el leggyakrabban a kuncogás.
7. Az összes autós vezetős jelenetet álló járműben veszik fel, és a hátteret kivetítik az ablakokra.
11. A BONESé a legtermékenyebb írói szoba a tévéműsorok között. Minden évadban (egyet kivéve) született egy babája valamelyik írónak.
12. Az írók gyűjtik a bizarr, valós haláleseteket.
13. Az íróknak van egy büntetőládájuk az írói szoba asztalán. Minden írónak megvan a maga büntetése, és ha elköveti azt a bűnt, akkor fizetnie kell. Például az egyik írónak azért kell fizetnie, valahányszor egy gusztustalan képet mutogat ebédidő alatt. A másiknak nem szabad az emésztőszervek mozgásáról beszélnie, amíg a többiek esznek. Egy harmadiknak pedig akkor kell fizetnie, ha kimegy a szobából azzal, hogy két perc múlva jön, de csak egy óra elteltével bukkan elő megint.
14. Az írók már rengeteg asszisztensüket és gyakornokukat ölték meg (ami azt jelenti, hogy használták a nevüket és/vagy a hasonmásukat) a show folyamán és egy másik orrát is használták már mint gyilkos fegyvert.
16. Az íróknak van egy show-bibliájuk a szobájukban. Ez sorolja fel az összes gyilkosságot, fegyvert és indítékot, amit már szerepeltettek a sorozat folyamán.
19. Az írói szobának megvan az a hátborzongató tulajdonsága, hogy előrevetíti a jövőt a történeteivel. Egy valódi Mikulás rabolt ki egy bankot nem sokkal azután, hogy a "The Goop on the Girl"-t megírták. A "The Tough Man in the Tender Chicken" megírása után pedig egy emberi ujjat találtak egy csirke nuggetben. A "The Dwarf in the Dirt" megszületése után gyilkosság történt a törpe pankrátorok valódi világában.
22. A "The Pain in the Heart"-ban szereplő sörös sisak, amit Booth viselt a fején, most az egyik executive producer asszisztensének asztalát díszíti, és tollakat, kihúzókat, ollókat tartanak benne.
24. 24 valódi csirkét használtak a vizuális effektusokhoz a "The Tough Man in the Tender Chicken" c. epizódban, de a forgatás után csak 23 jött vissza. Egy elrepült.
28. Előfordult már, hogy olyan helyeken forgattak, ahol Oscar-díjas filmek is készültek, mint pl. egy lezárt kórházban Pasadenában, és egy LA-i raktárban, ahol a Millió dolláros Baby-t vették fel.
31. Mivel a "Bones" Washington D.C.-ben játszódik, de Los Angelesben forgatják, az egyik legnagyobb kihívás, hogy elkerüljék, hogy pálmafákat vagy más dél-kaliforniai feliratot vegyenek fel véletlenül.
33. Bár a gumikesztyűket egyszeri használatra gyártják, környezettudatosságból igyekeznek ugyanazt a gumikesztyűt többször is felhasználni (az ő szakmájukban a "fertőzésveszély" nem olyan lényeges, mint másokéban).
35. Bár Zack volt a legfiatalabb tagja a csapatnak, a valóságban Eric Milligan idősebb, mint Emily, TJ és Michaela.
6. Chad Lowe-nak és David Boreanaznak volt egyedül szerencséje egyszerre szerepelni is a Bonesban és rendezni is a sorozatot.
37. 3 Deschanel dolgozott a show-ban: Emily, Zooey és Caleb. 2 Boreanaz: David és apukája, és 2 Hanson: Hart és apukája, Paul.
39. 72 csontos doboz van Angela irodájában.
40. 304 csontos doboz van a csontraktárban.
41. Van egy kép a falon, ahol 3 amerikai elnök eszik az FBI konyhájában: Nixon kínait, Ike csirkecombot, Kennedy pedig hotdogot.
42. Mark Felt FBI-ügynökről készült fekete-fehér kép függ Booth irodájának falán.
43. Kb. 1520 csont van a csontraktárban.
46. Kb. 21 napig tart kiadni egy részt. Ebben benne van a vágás, a hang és zene keverése, a betoldások, vizuális effektek és színjavítások hozzáadása is.
47. Epizódonként kb. 350 dvd készül, amit mind egy emberi lény másol, címkéz és kategorizál, aki nem túl fitt.
48. Minden epizód 4 revízión és vágáson megy át: a szerkesztő, a rendező, a producer, valamint a studió/csatorna általin.
49. Minden évad végén az eredeti szalagok a kansasi sóbányákba kerülnek archiválásra, 650 lábbal a föld felszíne alá.
50. A helyi legenda szerint a BONES irodáiban az építész szelleme kísért. Ha valaki egyedül van ott éjszaka, furcsa kopogást hallhat a falban. Szerencsére mindenki sokáig dolgozik.
56. Epizódonként átlag 4000 színész jelentkezését kell átnézniük a vendégszereplők kiválasztásához.
57. Az elmúlt 100 rész alatt több mint 1300 embert szerepeltettek a sorozatban.
60. A stábnak van egy házi mókusa, akit Dr. Sweetsnek hívnak, aki folyton kajáért kuncsorog a színészeknél, és előfordult már, hogy egyes női szereplők lábára akaszkodott. Emellett van egy kedvenc macskájuk is, aki a Camgela nevet kapta (Tamara Taylor és Michaela Conlin figurái után), akit mindenki úgy ismer, mint a legszebb és legbarátságosabb macskát a Fox házatáján.
61. A szereplőválogató kanapé barna színű.
62. Az irodán dolgozó összes nő barna, göndör hajú.
63. A forgatókönyv sok változáson megy keresztül, ezeket különböző színekkel jelölik: fehér, kék, sárga, rózsaszín, zöld és arany, majd ezek ismétlődnek. Mire megszületik egy epizód, a szövegkönyve nagyon csinos, színekben pompázó.
66. A "Veronica Mars" c. sorozatban egy szereplőt Hart Hansonról neveztek el.
68. A stáb "5 dolcsis pénteket" szokott tartani. Mindenki berakhat egy nevével ellátott ötöst egy kosárba. Ha a te $5-at húzzák ki a végén, tiéd az összes pénz.
69. A bankrablásos epizódban a felrobbant "húsdarabok" a taxin valójában málnabefőttből készültek.
70. Jan DeWitt producer azt mondja az embereknek, hogy vízvezeték-szerelő, hogy ne kérdezgessék folyton Bonesos pletykákról és ne akarjanak állást szerezni tőle.
71. Stephen Nathan szeret pizsamanadrágban írni.
72. Ha a Bones külsős helyszínen forgat, a kocsikaravánjuk 1600 lábnyi vonalban foglalja el a parkolóhelyeket.
75. A gyártás és az írók legalább $500-t költenek egy nap ebédre.
76. Mivel minden állandó szereplőnek nyomtatott formában kell a szövegkönyv, így a gyártásnak összesen kb. 110 példányt kell készítenie minden egyes verzióból.
77. A gyártási részleg fénymásolói naponta legalább egyszer lerobbannak (ld. fent).
79. A Bonesban a kézcsontok közül leggyakrabban az ujjperceket használják nyomravezetésre (végső, középső és tőpercek).
80. Általában a koponya specifkus vonásaiból és a medencecsont szögéből állapítják meg a Bonesban az áldozat nemét.
81. Előfordul, hogy az áldozat életkorát az alsó állkapocs fogazatából állapítják meg, annak kopottságából.
86. A Medio Cam egy létező törvényszéki eszköz, amit egész Amerikában használnak a bűnügyek felderítésében.
87. A számítógépes képernyők és a Medio Cam közeli képeit sokszor hetekkel később veszik fel, mint ahogy a színészek leforgatták azt a részt.
90. 8000 ampernyi áramra van szükség, hogy a laborban nappali fényviszonyokat hozzanak létre.
91. Angelának egynél is több köpenye volt már. 6 különböző stílusút viselt már az évadok során.
92. Emily csak teljesen természetes anyagból készült ruhákat visel.
94. A háttérszínészek laboros köpenyeire a BONES stáb tagjainak nevei vannak ráhímezve, és többnyire a statiszták tudják, kiét viselik.
96. Az 5.15 epizód földrengéses/vízözönös jelenetét a Universal Studio vidámparkjában forgatták. A metrókocsibelső, amiben Sweets utazott, eredetileg a Seinfeld c. tévésorozat számára épült.
97. A 4.08-ban használt hajó falait az 5.12-ben újrahasznosították, ebből lett a Jefferson Intézet alagsori raktára (ahonnan elhozták a puskát).

1 megjegyzés:

Zora,  2010. április 13. 11:27  

Megtenned, hogy leforditod magyarra? En a Google-val nemetre forditom - annak hasonlo a ragozäsa az angolhoz, igy szämomra erthetöbb. De egy angolos forditäsa meg jobb lenne... :-) Az angol-magyar internetes vältozat nagyon bena.
Az nagyon tetszik, hogy evente születik a stäbban egy-egy gyerek! Most mär ertem, honnan kerülnek elö azok az edes babäk. Andy szuper volt!

Megjegyzés küldése

A blog szerzője

Blogarchívum

Rendszeres olvasók

Follow talkaboutbones on Twitter

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP