Nóra top... akárhánya

2010. április 17., szombat

Szóval Nóra volt oly kedves, és nemhogy top5 vagy top10 listát állított össze a kedvenc Bones-pillanatokból (az első 99 epizód alapján), hanem egy jó hosszút. Mivel a megjegyzésbe ez már nem fért bele, hát így közlöm le Nóra kemény munkáját. Lehet csatlakozni, és saját listát állítani össze, szerintem ezek után már könnyebb lesz, van miből válogatni... Köszönjük, Nóra! A részletekért

Itt vannak a kedvenc jeleneteim. Még a top 10-be sem fértem bele.
A sorrendet hagytam is, inkább időrendbe szedtem és közben rájöttem, hogy igazán még nem is láttam minden részt, a 4. évadban vannak sötét foltok.
Szóval a kedvenc B&B jeleneteim, amik elvezettek a 100. részhez, ahol Booth végre színt vallott, időrendben:

1X1: "Légy férfi"! jelenet
1X5: miután Bones ígéretet tesz az árva kisfiúnak, hogy elintézik az FBI-al, hogy visszakerüljön a nevelőanyjához, nem hagyja őt Booth cserben./ Zárójelenetben legelteti a bankett miatt puccba öltözött Boneson a szemét.
1X15: amikor megfenyegeti a maffiavezért Booth. Bár nem FBI-os, Ő a TÁRSA./ Késik emiatt a temetésről, és Bones kérdőre vonja, hol volt.
1X22: ezt a részt egy az egyben imádom: végig Bones mellett van Booth, vigyáz rá és elárasztja a szeretet, amikor meglátja, hogy neki ajánlja a könyvét.
2X16: Bones nem hajózik el Sully-val, és Booth a parton várja, átkarolja és nagyon boldog, amiért visszakapta a társát. :)
3X1: Booth nem találja a helyét, amiért Bones nem megy vele terepre. / Amikor robbanást hisz, a földre rántja Bonest és a testével védelmezi. / A börtönben, miközben arra várnak, hogy beengedjék őket a fogolyhoz, beszélgetnek, és Booth kifejti, miért is haragszik rá Bones. (persze Angela szerint más ok van a háttérben.)
3X6: a finálé: Booth sosem árulná el Bonest. (italoznak)
3X9: a finálé: "Boldog Karácsonyt, Bones!"/ "Szeretem az ajándékomat, Booth.." - és ahogy nézik egymást közben.
3X12: a kedvenc Andy-s részem! Ők és a baby./ Booth végig arról győzködi Bonest, hogy vállaljon kisbabát. Még van ideje, de már nem sok. És a kedvenc jelenet ebben a részben: Booth gyönyörű képet fest hármójuk közös életéről, amikor Andy meglátogatja Bones nénit a nagy házban a plazmatévével. :P
3X13: megmentik Bones apját, összefogással: itt Booth mondata: "ebben sok a szív, Bones..." Ahogy ránéz Brennanre eközben.
3X14: Booth a golyó útjába áll./ Bones lelövi a támadót.
3X15: Booth kap egy hatalmas fülest, amikor kiderül, hogy nem is halt meg./ A fürdőszobai jelenet: Bonesnak tetszik a szemérmesség hiánya.. :P
4X3: a párbeszédük Sweetsnél: Booth: "Mark és Jason nem tudja, milyen szerencsések." Teljesen megértő Bonesszal és elviszi vacsizni. Szeretetteli pillantásokkal nézi.
4X5: Bones helyrerakja Booth derekát. :-))))
4X9: Bones belátja, hogy Booth sokkal értékesebb, mint az öccse. Szülinapi sütit visz Boothnak, aki pocsék hangulatban van, de Bonest odaengedi maga mellé.
4X11: Bones Booth kérésére nem rúgja ki az apját, és együtt nézik, ahogy Bones apja és Booth fia kísérleteznek.
4X13: a korcsolyázás: Booth sosem hagyná, hogy Bones elessen, mindig ott van mellette... És felejtse el Perotta ügynököt.
4X15: Booth áradozik Perotta ügynöknek, milyen szép nő Bones. :)
4x16: Bones Audit vezet a fináléban, és Booth mérgében otthagyja az út közepén.
4X19: Bones elmondja, hogy mit gondol Booth intelligenciájáról, és gyengéd szeretettel egymásra néznek.
4X20: Bones majdnem tönkreteszi Sweets és menyasszonya kapcsolatát, elmegy Boothhoz, elmondja, hogy már ő is volt féltékeny. Booth megígéri neki, hogy egyszer ő is fog hinni a szerelemben. És ezt teljes meggyőződéssel mondja Bonesnak.
4X21: B&B elviszik Sweetset Gordon Gordonhoz vacsorázni/ Bones elmeséli egy gyerekkori sztoriját, Booth zsebkendőt ad neki. Amikor Bones visszateszi Booth zsebébe a kendőt, Sweets elmosolyodik, mert azt hiszi, megérti, amit Gordon Gordon mondott: "Egyikük nagyon is tudatában van a kettejük közötti vonzalomnak, és meg is küzd vele nap, mint nap."
4X25: az egész részt imádom, Bones babát akar és Booth segít neki ebben, de a kedvenc jelenetem ebben az, amikor tolják a műtőbe Bootht és megkéri Bonest, hogy használja fel az anyagát arra, hogy megszülethessen a kisbabájuk./ Előtte pedig megkéri arra, hogy legyen vele a műtétnél, mert úgy érzi magát biztonságban.
5X1: Booth megmenti Bones életét, amikor a doki rátámad. Átöleli és megígéri, hogy vigyáz rá, ott van és nem megy sehová./ A végén pedig: a jósnő megmondja, hogy a végén összejön. Mire Bones: "Mi? Mi minden jön össze?" Booth pedig csak elmosolyodik mindentudóan, és nem mond semmit. (Ez biztos előrevetítő jelenet, nem? :-))
5X4: a kávézóban Bones felajánlja, hogy Parker használhatja a medencéjét. Olyanok, mint egy család. Megkérdezi Parker Bonest, hogy miért nem a barátnője az apjának.
5X5: Booth és a tojás! Rosszul esik neki, amiért Bones beszélt magukról a főnökének. Teljesen kiakadt./ És a finálé a nyakkendő-igazítással és hajsimítással. Itt majdnem volt egy csók, csak bejöttek a többiek.
5X6: Bones nem kérdezi meg, mit vett észre Booth, mert Booth szerint nem akarja tudni, és Bones bízik Booth-ban. Koccintanak is erre. Szép jelenet.
Egyébként nagyon tetszik, hogy az 5. évad első felében végig segít Boothnak a gyógyulás útján Brennan. Vele van, támogatja, segíti.
5X7: Bones elmondja Gordon Gordonnak, hogy nincs olyan, amit ne tenne meg Boothért. A legjobb jelenet, amikor elkíséri a vizsgájára Bootht, és a jelenléte segíti abban Bootht, hogy átmenjen a vizsgán. Mert Gordon Gordon szerint Brennan előtt sosem sülne fel Booth. :) / Gordon éttermében a jelenet is tuti. Erotikával teli mondatokkal adagolja őket a huncut pszichiáter. :)
5X15: a KÖNYV!!! Booth meg van őrülve, amiért nem tudja, honnan származnak azok a jelenetek Bones könyvében a 187. oldalon.

Minden részben a legjobbak a B&B egymásra vetett pillantások, szemkontaktusok! :)

De ha a legkedvesebb jelenetet meg kellene nevezni, ami a 100-ig történt, az az, amit a 4X25-höz írtam: Booth szeretné, ha a Bones megszülné a gyereküket.

És ekkor jött a 100.!

Szívesen elolvasnám a ti listátokat! :-)

Nóra

3 megjegyzés:

Névtelen,  2010. április 18. 11:36  

És még mennyit elő lehetne szedni..... :) Pl ott van az a rész, mikor Bones-t és Zacket elrabolja a Sírásó, és végül Booth a két kezével bányássza ki Bones-t. Vagy vice versa: mikor Booth-t rabolja el a Sírásó, akkor is érdemes megnézni Bones arcát, ahogy reagál a hírre, és végig, ahogy viselkedik - bármire képes lenne.
Vagy egy másik best of: mikor a 2. évad záróepizódjában Bones Booth nyakába borul, mert elönti a hála, mire Angela nem tud a pap elé járulni tőlük. :)))

Névtelen,  2010. április 19. 14:56  

igenigen, ezek is tényleg tök jó részek, de nekem még a 3.évados törpillás rész is ott van a favoritok között. meg az 1x15 mikor brennant elrabolja kenton, és az 5x6 a tough man in the tender chicken, amikor booth megfogja bones kezét:D:D

Unknown 2010. április 20. 13:56  

Személy szerint én is csak kiegészíteni tudom Nóra gyűjteményét:
2. évad: amikor Booth vigasztalja Bones-t, hogy nem csak egyféle család van.
3. évad: Booth elmagyarázza Brennan-nek a gagyi szex és a szeretkezés közti különbséget.
4. évad: nekem a temetéses rész elejétől a végéig a kedvencem :)
5. évad: karácsonyi vacsora Bones lakásán, illetve Brennan puding próbája a csontokon, hogy kideríthesse az igazságot Booth számára.
És ezeken kívül mennyit fel lehetne még sorolni! :)

Megjegyzés küldése

A blog szerzője

Blogarchívum

Rendszeres olvasók

Follow talkaboutbones on Twitter

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP