5.17 The Death of the Queen Bee – láttad már?

2010. április 15., csütörtök

Brennan és a középiskolás évek. És Freddy Krueger. Ismét egy igazán hátborzongató epizód – a szó minden értelmében. Nos, mi a véleményed? Tovább tudunk lépni a 100-on?

9 megjegyzés:

Unknown 2010. április 15. 23:05  

:) még csak most töltöttem le és belekukkantottam.
Az 100-at nehéz lesz überelni, de a "lassúzás" megér pár pontot: azok az élvezkedő arckifejezések mindkét részről. :)
Még ma éjjel, vagy holnap este megnézem rendesen.

Gabriel: külön köszi, hogy mindig küldöd a legújabb infókat és fordítasz is!
Németes lévén ( az angolom csak társalgási szinten van ) nem jön át minden világosan, ha full "inglis" látom a részt, felirat-mankó nélkül.

Írom a 10-es listámat, a sorrendet megtalálni nem is olyan egyszerű! :)

Névtelen,  2010. április 16. 14:18  

Nem láttam a teljes részt, a vége még hiányzik, de tetszett. Volt köztük egy kis feszültség, próbálták (főleg Booth) tartani a távolságot, Bones meg úgy tenni, mintha minden a régi lenne, egyik részről sem sikerült 100%-osan, de ettől függetlenül továbbra is jól dolgoztak együtt. Robert Englund is nagyon ott volt, szinte hozta a "régi formáját", a kések, ollók, balták stb.... déja vu érzésem volt ;)

Unknown 2010. április 16. 14:34  

Jó rész volt, de végig valahogy furán éreztem magam közben. Mintha hiányérzetem lett volna, vagy ilyesmi. Az előző rész végén zajlott eseményeket nem igazán emlegették fel (két kivétellel). Szerintem egy ilyen vallomás után senki nem tudna ugyanúgy viselkedni a partnerével, akármennyire is próbálja. Azt a táncot leszámítva semmi feszélyezettség nem volt köztük: ennek most örüljek vagy sem? :)
Úgy döntöttem inkább örülök. Sok kellemes pillanat volt ebben a részben: megismerhettük Mr. Buxley-t, aki Brennan egyetlen tinédzserkori barátja volt, Angela és Wendell szakítása is olyan "kedvesre" sikerült, Booth nem akart lassúzni (a félreértések elkerülése végett), de aztán Brennan kedvéért mégis megtette, Bones táncmozdulatai, a fotó Booth-ról, amint egyik kezében a csillagot, másikban a sütit tartja... :)
Összességében végigvigyorogtam ezt a részt, ami nem is baj, mert valószínűleg a következő láttán úgyis lefagy a mosoly az arcunkról :(

gabriel 2010. április 16. 21:48  

Erika, szerintem érezhető volt Booth viselkedésén a feszélyezettség pl. nem nagyon védte meg Brennant az iskolatársai szekálásától, ijedtében, hogy lassú zene jön, majdnem elszaladt a táncparkettről, és Sweetsnek is hazudott, hogy már meg is van szervezve a randija vki mással. És ha megfigyeled, a végén is kilóg a társaságból a Founding Fathersben, próbálja tartani a lépés távolságot. Finom dolgok ezek, nem olyan feltűnőek, de ott vannak a jelek, hogy Booth meg van bántva. Ráadásul minden nő rástartolt a találkozón. :)) Már kezdődik is Brennan féltékennyé tétele...
Hogy Brennan nem viselkedik furcsán Boothszal szemben, azon meg egyáltalán nem csodálkozom: nekem az volt a benyomásom az ominózus jelenetben a 100-ban, hogy Brennan mindvégig tisztában volt vele a kapcsolatuk alatt, hogy ott van köztük ez a vonzódás, de nem gondolta, hogy Booth átlépi a határt, és többet akar. Ő ezt elhárította, és most úgy tesz, mintha semmi sem történt volna, hogy minden olyan legyen, mint régen. Persze ez nem fog menni, úgyhogy várom, hogy hogyan bújik ki a szög a zsákból, hogyan repedezik majd nála ez a felszín. Az első repedés talán a tánc volt, ahogy hozzábújt Boothhoz. Meglátjuk...
Ha meg abból indulsz ki, hogy más sorozatoknál tényleg úgy tettek volna a szereplők legalább még egy pár epizód erejéig, mintha semmi sem történt volna, ahhoz képest itt bőven volt rá utalás.

Más: az én kedvencem a tegnapi epizódból Brennan gimis beceneve volt, a Morticia. Majd meghaltam rajta! Annyira találó, hogy el se hiszem, eddig sosem jött még fel. Viszont irtóra haragszom Andy Pfleuger miatt, mert elhitették velünk a 3.07-ben, hogy egy menő srácról van szó, akibe Brennan volt beleesve, most meg kiderül, hogy egy ijesztő alak, aki mindenkire nyomul? Ettől annyira kiakadtam, hogy első nézésre nem is tudtam igazán élvezni az epizódot, még várat magára a második nézés, akkor talán jobban tudok koncentrálni az igazi értékekre.

Unknown 2010. április 16. 23:15  

Akkor mégiscsak Bones volt az, akire a 4. évadban Gordon Gordon mondta: "Egyikük nagyon is tisztában van a kettejük közötti vonzalommal és meg is küzd vele nap, mint nap."? Én azt hittem, Booth az.

Még nem néztem meg az 5.17-et, de szerintem Booth nem fogja sokáig bírni ezt a helyzetet közte és Bones között: nem lehet vele, de nélküle nem képes teljes életet élni- hogy feledkezhetne bele egy új kapcsolatba, ha a szíve teljes egészében Brennan-é?
Ez hamar túl fogja feszíteni nála a húrt, főleg, ha látja majd, hogy Brennan féltékeny, mégsem vall színt.
Szerintem a következő lépést is Booth fogja megtenni, kiakad majd Bones viselkedése miatt.
Brennan nagyon lassú víz, ha érzelmekről van szó, de jópár lökés után ő is lépni fog majd, észhez tér. :)

Unknown 2010. április 17. 13:40  

Ebben igazad van Gabriel, tényleg látszott Booth-on, hogy meg van bántva, első ránézésre nekem csak az volt fura, hogy nem gondoltam, hogy ennyire jól tartja majd magát. Voltak apróságok, mint például a táncolás, amikor olyan messzire tartotta magától Bones-t amennyire csak tudta :) De összességében nagyon jól leplezte az érzéseit Brennan közelében. Szerintem ezzel is Bones kedvében próbált járni, mert neki fontos, hogy továbbra is együtt dolgozzanak. Booth-nak biztos könnyebb lett volna, ha inkább nem találkoznak.
Persze azt nem tudom, hogy mennyi idő telt el a két rész között, valószínűleg azért kell pár hét, hogy az ember egy ilyen visszautasítás után újra a másik közelébe tudjon menni.

Névtelen,  2010. április 17. 19:33  

Geez Nóra Gordon Gordon megjegyzése csak most jutott eszembe hogy leírtad! Én is azt hittem hogy Booth-ról beszél, hiszen még ő maga is bizonytalan volt az érzéseiben. És milyen más innen nézve!!

Én mondjuk nem értettem, miért mondja a lassú tánc előtt azt, hogy egyikük sem lépett át azon az ajtón ami kinyitottak (a 100.-ban) hiszen ő belépett volna. Na erre biztos majd később jövök rá. Lehet hogy nem jól értettem.

gabriel 2010. április 17. 20:54  

Jól értetted, pluhildi, Booth azt mondta. Valószínűleg védekezésből "hazudott", ő igenis át akart lépni az ajtón. De talán Bones nélkül nem akar...

gabriel 2010. április 19. 9:43  

Itt egy videó a táncról. Nekem mondjuk jobban tetszett zene nélkül.
http://www.youtube.com/watch?v=mMhuiVO-_G4

Megjegyzés küldése

A blog szerzője

Blogarchívum

Rendszeres olvasók

Follow talkaboutbones on Twitter

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP