Hírözön

2010. március 16., kedd

Közeledik az április, és úgy tűnik, Hart és a Fox nagyon aggódnak, hogy a hosszú kiesés miatt visszaesik majd a csúcsokat döngető nézőszámuk – talán ezért zúdul ránk időnként egész hírzápor az előttünk álló 5. évados részekkel kapcsolatosan.

A Chicago Tribune a FOX hivatalos leírását közli a 100. epizódról.
Néhány szerencsés, mint Marisa Roffman (KorbiTV) és Ausiello már láthatták a 100. epizódot. Mindketten igyekeznek válaszolgatni a rajongói kérdésekre.
Tamara Taylor (Cam) is nyilatkozott a Fancastnak arról, hogy milyen romantikus fejlemények várhatók a Boneson, és ugyanitt vannak 100. epizódos ízelítők is.
És a TV Guide sem akart lemaradni, hogy a sajtóvetítés után kotyoghasson.

A Fox leírása a 100. epizódról:
"A mérföldkőnek számító 100. epizód (The Parts in the Sum of the Whole) 6 évvel viszi vissza az időben a nézőket, ahogy Brennan és Booth elmesélik Sweetsnek első közös ügyüket. Mivel Sweets befejezte a kapcsolatukról szóló könyvet, Brennan és Booth kihasználják az alkalmat, hogy kiigazítsák a kezdeti párosításukkal kapcsolatos tévedését, mielőtt a könyv nyomtatásba kerülne. Hat évvel ezelőtt, mialatt egy ügyön dolgozik, a fiatal és lázadó FBI ügynök, Seeley Booth Dr. Temperance Brennan és tudós csapata segítségét kéri, hogy reményei szerint bizonyítékot találjanak közismert gyanúsítottja ellen. Bár ismeretlen a terep számukra, Dr. Brennan, gyakornoka Zack (Eric Millegan vendégszereplésével) és Dr. Jack Hodgins azonnal munkához látnak, lenyűgözve Bootht ügyességükkel, ahogy új nyomokat fedeznek fel és igazolják elméletét a jó összeköttetésekkel rendelkező kerületi bíróval kapcsolatosan. Bár az ügy kellően megalapozza a később sikeres párosítást, arra is fény derül, hogy milyen összetett volt a félelmetes duó kezdete – egymás iránti érzéseik majdhogynem véget vetettek kapcsolatuknak, mielőtt az egyáltalán elkezdődött volna."

Ausiellótól tudjuk:
– A 100. epizódból kiderül, hogy mennyit mesélt el Angela Brennannek a Hodginsszal való kapcsolatáról. Érzéki részletekkel.
– Miután Sweets hall a kapcsolatuk kezdetéről, arra ösztönzi Bootht és Brennant, hogy döntsenek a jövőjükkel kapcsolatban.
– Valaki ezt fogja mondani: "Ha nem dolgozunk többet együtt, akkor szexelhetünk." Mire valaki más ezt válaszolja: "Hívok egy taxit."
– A 100. epizódból többet tudhatunk meg Booth szerencsejáték-szenvedélyéről.
– Látni fogjuk, hogy Brennan valakit kétszer megüt, és valakit egyszer felpofoz. Az egyik Booth lesz. Lesz csók is, de azt nem árulja el Ausiello, hogy a múltban, a jelenben vagy mindkettőben.
– Dr. Goodman nem, de Caroline Julian szerepel a 100-ban, segít BB-nek, hogy levadásszanak egy bírót.

Marisától tudjuk:
– Nem annyira az a fontos, hogy mi van a 187. oldalon Brennan új könyvében, hanem hogy kit érint. Új fényben tüntet majd fel 2 potenciális párocskát. Az egyik duót közelebb hozza majd egymáshoz, a másikat kissé eltávolítja egymástól.
– A 100. epizód jó lépés a show szempontjából. Lesz olyan, amitől úgy érzed majd, hogy egy ceruzát szúrtak át a szíveden, de láthatsz majd olyat is, amire évek óta vártál.
– Ha rangsorolni kellene az epizódokat, a 100. biztosan a legjobbak között végezne, noha vannak benne idegesítő következetlenségek. Talán az egyik legfontosabb rész BB, valamint a sorozat múltja és jövője szempontjából.
– Valószínűleg ez az epizód is megosztja majd a nézőket, ahogy a 4. évad fináléja is, de persze nem biztos, hogy ugyanazok fogják utálni, akik amazt nem szerették. Lesz, akinek nem tetszik, ami történik, mások tisztelni és értékelni fogják, amit az írók tettek.
– Egy bizonyos pontján a filmnek, Marisa álla nagyot koppant, mert olyat látott, amire egyáltalán nem számított. De az jó volt.

A Fancast szerint:
– A kérdésre, hogy alkohollal készüljünk-e a 100. megnézésére (értsd: a csalódások elkerülése érdekében), a válasz az, hogy lesz olyan jelenet, amire biztosan emlékezni szeretnénk majd másnap is. ...Max. tequilával.
– Brennan (kétszer) tesz valami olyat, amitől Booth beindul.
– Caroline Julian a következő megjegyzést teszi Boothra és Brennanre: "Kettőtöket nézni olyan, mint szalagavatón lenni."
– Brennan ezt mondja barátnőjének Boothról: "A vállszélessége és az erős állvonala tényleg reakciókat vált ki bennem."
– Michaela Conlin enyhén szólva túlzott, amikor azt állította, hogy Angela a jeffersonos munkája előtt is törvényszéki rajzolóként dolgozott, hacsak az útszéli skiccelés annak nem számít.

A TV Guide a következőt tudta még hozzátenni mindehhez:
Bár a 100. epizód sok apróságot fed fel Booth és Brennan múltjából, igazán a jelen számít. Az emlékek felidézése és legalább egy csók után mindketten határozott döntést hoznak a közös jövőjükkel kapcsolatban – mind a magánéletben, mind szakmai téren.

A Tamara Taylorral készült interjú az évad hátralévő részében történő romantikus fordulatokat taglalja. Rena Sofer Dr. Catherine Klein tengerbiológust fogja alakítani, aki Booth ügynökkel randizik majd. Amiről nem tudtunk, hogy a karaktere nagyban hasonlít majd Brennanéhez. Ő is egy tudós, és akárcsak Brennan, ő sem teljesen úgy viselkedik társaságban, mint a normális emberek. Nagyon direkt és egyenes, amilyennek egy tudósnak lennie kell. Tamara nem tudja, hogy direkt hasonlít-e ennyire Brennanre, de a lényeg, hogy okos és szép, ami Booth zsánere. Tamara izgatott, hogy ő is kap partnert Elon Gold személyében. Cam lányának nőgyógyászra van szüksége, a férfi egy nőgyógyász, és a rendelőjében találkoznak. Persze ez így helytelen, de a pasi nagyon vonzó, és mindketten első látásra vonzódnak egymáshoz. Az első randijuk egy kötetlen ebéd, ami nagyon aranyosra sikerül. A nagy esküvőre a finálé előtt 2 epizóddal kerül sor májusban, és biztosan nagy sokk lesz, hogy kik házasodnak meg.

4 megjegyzés:

Unknown 2010. március 16. 23:08  

:-) Köszi szépen, Gabriel!
Sok-sok érdekes részlet, de okosabb nem lettem.
Most akkor mi lesz? Szerintem "lehűtik" Booth és Brennan kapcsolatát, a közös munka miatt visszavonulót fújnak, ha el is indultak valamerre.
És erre "mondhatták" azt, hogy egyesek "tisztelni és értékelni fogják, amit az írók tettek."
Tutira nem fogják ellaposítani a sorozatot azzal, hogy írnak BB-nek egy sima szerelmi kapcsolatot: ha össze is hozzák őket egy kis időre, jön valamilyen fordulat és borul az egész. :P
Azt viszont nem szeretném látni, hogy más párt találnak ki melléjük. Na jó, oké, másik pár lehet, de érződjön, hogy kihez is húz a szívük és lehetnek féltékenységi jelenetek, a szokásos flörtök, szócsaták, stb..
Szerintem egyébként ennek a 100-nak is picit nagyobb lesz a füstje, mint a lángja. :)

Unknown 2010. március 16. 23:10  

Gabriel, miért van az, hogy mindig csak második nekifutásra tudom elküldeni a hozzászólásomat?
Elsőre mindig azt írja ki, hogy a rendszer nem tudja feldolgozni a hozzászólásomat, próbálkozzam később.
De tényleg mindig így járok.
Lehet, hogy ez többeket elriaszt a hozzászólástól, ha velem előfordul, másokkal is biztos.

gabriel 2010. március 16. 23:15  

Nóra, nem tudom, mások még nem panaszolták, de velem is előfordult már ilyen mások blogján. Szerintem ez valamilyen időkorlát lehet, ha sokáig írja az ember a hozzászólást, akkor nem megy el elsőre. De másodjára igen, úgyhogy nem szabad feladni! Én örülök minden hozzászólásnak, úgyhogy hajrá!

gabriel 2010. március 16. 23:21  

Én bízok benne, hogy lesz itt happy end, csak nem rögtön, egy-két fordulat még lesz addig. HH tett már olyan megjegyzéseket, amiből lehet tudni, hogy végül BB összejön majd, de hogy az mikor lesz, az persze titok. Én nem bánom, ha egy kicsit még húzzák (tényleg csak egy kicsit), ha azt jól teszik, vagyis nem rontják el addig a történetet valami visszavonhatatlanul rossz dologgal. Eddig nem volt számomra ilyen, és remélem ez a tendencia marad. De persze ha túl sokáig húzzák, az is megölheti a hangulatot. Majd meglátjuk. Mint mondtam, eddig még nem csalódtam igazán a Bonesban, sok más sorozattal ellentétben, talán mert HH tudja, mit akarunk - nem adja meg rögtön, de nem is veszi el tőlünk.

Megjegyzés küldése

A blog szerzője

Blogarchívum

Rendszeres olvasók

Follow talkaboutbones on Twitter

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP